Петролът поевтиня на борсата в Ню Йорк


Петролът поевтиня на борсата в Ню Йорк
Снимка:

576

Стойността на петрола в Ню Йорк е намаляла в четвъртък. Само ден преди това тя достигна най-високото си ниво от май 2011 г. насам. Причината за промените бе вероятността около военна интервенция в Сирия, предаде БГНЕС.

Барел лек суров петрол (WTI) с доставка през октомври, който вчера стигна 110,10 долара днес изгуби 1,39 долара на борсата в Ню Йорк (Nymex) и се установи на равнище 108,80 долара за барел.

Изправени пред възможен военен удар срещу Сирия, очакването за който вдигна цената на „черното злато”, западните столици станаха предпазливи след два дни. Политическата класа търси по-сигурни основания за удари срещу режима в Сирия.

"Петролните пазари регистрираха лека печалба, тъй като инвеститорите очакват повече подробности за евентуална военна интервенция срещу Сирия", каза Тимъти Еванс, експерт по енергийни активи в Сити банк.

Западните страни са по-склонни да изчакат резултатите от разследването на експертите на ООН за неотдавнашната употреба на химическо оръжие, преди да започнат някакви удари. Освен това предлагането на суров петрол е в изобилие.

Най-малко един източник посочи, че добивът на суров петрол от Саудитска Арабия е увеличен с около един милион барела на ден.

Либийският добив на петрол спадна до 250 хил. барела на ден, според премиера Али Зейдан, който отдаде този спад на протестите на служителите по сигурността, които парализират сектора в страната от края на юли.

Друг положителен знак за предлагането - американските резерви от суров петрол са се увеличили до 3 млн. барела миналата седмица, стана известно в сряда. Анализаторите очакваха спад от 300 хиляди барела.

  • Етикети:

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички