Приемат заявки за плащане на парното на равни вноски до 5 септември


Приемат заявки за плащане на парното на равни вноски до 5 септември
Снимка:

686

"Топлофикация София" удължава крайния срок за приемане на заявления за плащане на топлинна енергия на равни месечни вноски до 5 септември 2012 година, съобщиха за агенция Фокус от пресслужбата на "Топлофикация София".

Според дружеството - така ще се даде възможност на клиентите, които все още са в лятна ваканция, също да се възползват от специалното предложение.

Данните на компанията показват, че потребителската група, която предпочита този начин на заплащане, остава твърда, като към нея всяка година се присъединяват и нови потребители.

„Много хора избират тази схема, защото дава възможност за разпределение на финансовата тежест равномерно през цялата година и семействата могат да планират разходите на домакинството си. По този начин се намалява рискът през зимата хората да се сблъскат с непосилни за плащане сметки, просрочия и трупане на лихви, които допълнително биха натоварили семейния бюджет. Хората се убедиха в това през изминалата изключително студена зима и сега ще могат да направят един информиран и изгоден за тях избор”, обясни Стоян Цветанов, изпълнителен директор на "Топлофикация София".

Клиентите, които са избрали заплащането на равни вноски, всеки месец получават съобщение за фактурираното количество енергия, което е разпределено за тяхното жилище, но заплащат сумата, която е договорена като равна месечна вноска.

Размерът на тази сума също е отразен в месечното съобщение. Размерът на равната месечна вноска се определя като реално потребената в едно домакинство топлинна енергия през предходния едногодишен период се разделя на 12 месеца. Месечното количество енергия се умножава по определената за новия сезон цена на топлинната енергия.

Плащането на равни вноски започва от м. септември и продължава до м. август на следващата година. Тогава ще се сравнят сумите за 12-те равни месечни вноски и сумите за фактурираното количество топлинна енергия. Разликата ще бъде сума за доплащане или за възстановяване. Ако има сума за доплащане, тя ще се добави към “равната вноска” за последния месец. Ако има сума за възстановяване, тя ще бъде извадена от „равната вноска” за месеца.

Според изчисленията на експертите от компанията, при нормална консумация в едно средно по големина жилище от 72 кв. м равната месечна вноска през периода 1 септември 2012 г. - 31 август 2012 г. ще бъде около 80 лв. месечно. При по-големите апартаменти, примерно от 85 кв. м., ще се плаща по около 90 лв. месечна равна вноска.

Заявления за преминаване към заплащане на топлинната енергия на равни месечни вноски клиентите могат да изтеглят от www.toplo.bg или да вземат от касите и центровете за обслужване на клиенти на компанията.

Попълнената бланка могат да пуснат в пощенските кутии, поставени във всички каси на дружеството или да подадат в центровете за обслужване на потребителите в съответните топлорайони и в деловодството на Централното управление. Заявления могат да се изпращат и по пощата на адрес: гр. София 1680, ул. „Ястребец” №23. Ако вече ползвате тази услуга, не е необходимо да подавате ново заявление.

„Ако клиентите ни отделят малко време, за да се информират за схемата, могат да направят разумен избор и да оценят предимствата на това да можеш да планираш точно разходите си и в тежките зимни месеци да плащаш сметка под 100 лева например”, категоричен е Цветанов.

 

  • Етикети:

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80095
  • GBP
    1
    2.31794
  • JPY
    100
    1.16529
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички