Протестиращи искат дотации за бензина и дизела


Протестиращи искат дотации за бензина и дизела
Снимка:

341

Протестиращите срещу цените на горивата искат държавата да дотира бензин А-95 и масовия дизел с 10 стотинки на основната цена.

Това каза Янко Петров от "СИЛА" днес в началото на поредния протест срещу цените на горивата, който започна в 12 часа пред Народното събрание.

Както всички производители - на зърно, на зеленчуци, всеки сектор има възможност да бъде дотиран, мотивира се Петров, цитиран от БТА.

По негови изчисления, ако предложението им бъде прието, крайната цена на потребител ще бъде 2,10 лева.

Той заяви, че на предишния протест много от хората са получили актове и целта е да бъдат сплашени, за да не участват в шествията.

Ние не можем да вземаме 200 лева заплата и да даваме 200 лева за винетка, гражданска отговорност и по 2 лева за литър бензин. Не можем повече да мизерстваме, заяви ученикът Емил Найденов, който бе един от протестиращите, допълва БГНЕС.

"Искаме цени = на стандарт", "100 л. = 270 лв.", "Силни сме, защото сме заедно", бяха призивите им от протестните плакати

Всичко е прах в очите на хората - нищо няма да се промени, ако хората не се вдигнат, призова един от организаторите Борислав Райчев, който нарече управляващите "хрантутници, които си раздават щедри бонуси, докато народът гние".

Всеки българин трябва да протестира срещу несправедливостите, каза Борислав и предположи, че ще има масови недоволства и срещу цените на яйцата, ако те не паднат.

Защото ние пържоли ли ще боядисваме на Великден, какво ще правим?, възмути се той.

Не виждате ли, че сиренето гони цената на месото - това нормално ли е, запита Борислав.

Протестираме срещу цените на горивата, защото това е тема номер едно и тази компонента е ценообразуваща, засягаща целия български народ, подчерта той.

След парламента протестиращите поеха с колите си по бул. "Цариградско шосе". По план те трябва да стигнат до светофара за кв. "Горубляне" и да се върнат обратно по същия маршрут до Народното събрание. Предвидено е протестните действия да продължат до 18 часа.

  • Етикети:

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички