СДС готви пакет от мерки срещу кризата


СДС готви пакет от мерки срещу кризата
Снимка:

3597

СДС подготвя много сериозни икономически предложения за излизането от кризата и финансовото стабилизиране на държавата.

Това обяви Мартин Димитров, съпредседател на Синята коалиция, пред Илиана Беновска по Радио К2.

Симеон Дянков ще бъде отказан, благодарение на СДС, от намерението да емитира евро-облигации чрез Сребърния фонд, каза още Димитров.

Лидерът на СДС каза, че от 2002 г. искат спиране на проекта Белене, защото заплашва стабилността и геополитическата ориентация на България.

Мартин Димитров определи проекта като „кражба и разбойническа схема".

СДС иска нов цялостен одит с участието на независима международна компания на проекта Белене. С парите за Белене можеше да се санират 70 000 сгради, допълни още той.

Мартин Димитров каза, че вместо БСП да са обект на разследване за Белене, те внасят вот на недоверие от БСП трябва да се търси отговорност за Белене.

Голямо предизвикателства за Цветан Цветанов е Белене, за да провери кой е енергийният октопод, каза съпредседателят на СК. Оценката на Мартин Димитров за Цветан Цветанов е, че той като вътрешен министър не се справя с работата си и вместо битка с престъпността, води битка с гражданите.

ГЕРБ има финансови отношения с независимите депутати, които крепят властта и всякакъв вот на недоверие е безсмислен и е празно говорене, каза Мартин Димитров.

Винаги, когато България е в трудно икономическо положение и това се осъзнае от хората, се посяга към синята бюлетина и само Синята коалиция може да измъкне българската икономика от дупката, подчерта лидерът на СДС.

Мартин Димитров беше категоричен, че 6-7% на избори за СК не са достатъчни, защото не се припокриват с потенциалът, който имат и предложенията, които правят.

Димитров каза, че най-важното нещо за страната е бързият икономически растеж и обвини ГЕРБ, че нямат целенасочена политика, която трябва да идва от премиера и от правителството.

ГЕРБ заигра с монополистите, пази монополите, картелите и олигополите, от тук произтичат проблемите за малкия и среден бизнес, заключи Мартин Димитров пред Илиана Беновска по Радио К2.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички