Шефът на АЕЦ "Козлодуй": Назначението ми няма общо с Овчаров


Шефът на АЕЦ "Козлодуй": Назначението ми няма общо с Овчаров
Снимка:

11823

Това, че ме свързват с Румен Овчаров, няма как да ме засегне. Назначението ми за шеф на АЕЦ „Козлодуй” обаче, няма нищо общо с него. Това заяви лично новоназначеният директор на дружеството - Иван Генов пред БНР.

На мен ми предложиха да се върна в зоната като специалист, заяви Генов и уточни, че с Овчаров са приятели от дълги години и ще останат такива докато са живи. Мога да ви припомня, когато напусках 2009 година, 1 700 човека се подписаха под подписка аз да остана, каза още той.

Новият шеф на „Козлодуй" опроверга и твърденията на Георги Котев, че ядреното гориво е поскъпнало. "Това не е вярно", каза той и обясни, че ядреният специалист трябва да чете по-добре финансовите отчети.

Цената от 2004 година досега се е повишила с около 50 процента, уточни Генов.

Иван Генов няма информация за нарушения в централата. По повод информацията, че са провеждани търгове без предварително обявена долна граница, той каза, че този, който е съобщил това, носи отговорност за казаното и той няма намерение да го критикува. Генов все още не е назначен, но най-вероятно утре ще оповести повече информация за състоянието на АЕЦ-а. Той обясни, че все още няма съдебно решение за пререгистрирането на дружеството.

В момента реакторите в АЕЦ „Козлодуй" работят с понижени мощности, което не е добре нито за централата, нито за българската енергийна система, обясни новият директор. При тези мощности спирането на блоковете за презареждане ще се изтегли, допълни той.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички