Стойнев: Сега е моментът България да печели от собствената си енергетика


Стойнев: Сега е моментът България да печели от собствената си енергетика
Снимка:

491

Първата ни цел е да спасим системата, след това да има дългосрочна стратегия. Това каза в пленарна зала министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев при дебатите по промените в Закона за енергетиката, цитиран от „Фокус”.

„С мерките ще отпушим износа, така че да влязат свежи пари в системата. От днес ще започне сериозен натиск срещу вас законопроектът да бъде променян, ще започнат да ви обясняват как нещата трябва да останат по старо му. Тук става въпрос за стотици милиони. Не се поддавайте на този натиск, мислете преди всичко за хората”, подчерта министърът.

„Ще трябва да обяснявате защо сега българите не могат да ползват евтината енергия от АЕЦ „Козлодуй”. Много е важно да им обясните, че от сега нататък тази евтина енергия ще влезе в домовете им. На мен ми е трудно да обясня защо в момента най-евтината енергия не се изкупува приоритетно - защото преди това има сключени договори, които приоритетно изкупуват скъпата енергия. Целта на законопроекта е да се промени това. По вестниците ще се пише какво ли не. Ще се излее голяма помия както върху министерството, така и върху вас. Не отстъпвайте. Сега е моментът България да печели от българската енергетика. Само с този законопроект можем да покажем на хората, че има достоен парламент и правителство, което мисли за хората.

  • Етикети:

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички