Свърши се!


Свърши се!
Снимка:

9531

Мъката около стачката в "Мини Марица – изток" приключи. След близо 15-часови преговори между синдикати, ръководство и заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, страните постигнаха споразумение за прекратяване на убийствените за икономиката ни стачни действия. Стачката костваше спиране износа на ток и милиони загуба

Миньорите ще започнат да добиват въглища за топлоелектрически централи. Сумата, за която синдикати и ръководство се споразумяха, е около 300 лева на човек във формата на бонуси за добрата работа през годината.

"Това, че стачката приключва тази сутрин, обаче не означава, че възобновяване износа на ток. "Трябва първо да се навакса необходимия резерв, след което ще можем да възобновим износа на ток. Това вероятно ще се случи до дни", изясни зам.-министърът по енергетиката. .

Припомняме, че стачката започна на 15 януари, а по данни на ръководството, загубите за това време възлизат на около 6 000 000 лева. Синдикатите и ръководството на "Мини Марица Изток" започнаха да преговарят на петия ден от стачката на миньорите. Те започнаха, след като министърът на икономиката Трайчо Трайков съобщи, че е разпоредил на ръководството на мините да подновят преговорите и да бъде оттеглен съдебния иск за законността на стачката от Окръжен съд - Стара Загора. Работниците в дружеството настояваха да получат по 1000 лева допълнителен бонус за високи производствени резултати, да се подобрят условията на труд и модернизира оборудването.

 

 

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички