Ютарни лист: Русия изнудва Хърватия


Ютарни лист: Русия изнудва Хърватия
Снимка:

361

Русия изнудва Хърватия да подпише договора за „Южен поток” преди да стане член на ЕС, пише хърватският вестник ”Ютарни лист”, предаде агенция Фокус.

„Хърватия е под голям натиск от страна на „Газпром” и Кремъл да подпише междудържавния договор за газопровода, с който ще се регулират отношенията и правата около изграждането на „Южен поток”, преди да стане член на ЕС. Това се посочва в документ на правителството в Загреб, в който се разглежда и сегашната позиция на страната за проекта”, пише вестникът.

Според изданието в документа се посочва, че представителите на „Газпром” искали хърватското правителство да подпише договора зад гърба на Европейската комисия, която била против подписаните досега междудържавни договори за „Южен поток”, тъй като смята, че са в разрез с европейското законодателство. Авторите на документа предупреждавали правителството да бъде внимателно при подписването на договорите, тъй като преди присъединяването си в ЕС страната трябва да променя цялото законодателство, което не е в съзвучие с европейското. Според тях, ако правителството поддаде на руския натиск, това би могло да отложи планираното присъединяване към ЕС.

 

  • Етикети:

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80095
  • GBP
    1
    2.31794
  • JPY
    100
    1.16529
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички