Възобновиха строителните дейности по „Южен поток“


Възобновиха строителните дейности по „Южен поток“
Снимка:

10193

В началната точка на газопровода „Южен поток“ в Краснодарск, Русия са възобновени активните строителни дейности. Това съобщава RNS, цитиран от „Известия“.

На площадката са разположени десетки машини, специализирана техника, железобетонни тръби. На информационната табела пише, че на участъка работи корпорацията Strabag. Оттам са потвърдили, че извършват дейност по прокарване на тунел по поръчка на „Газпром“ в рамките на проекта „Южен поток“. Не се уточнява каква обаче е целта на работата.

От "Газпром" отказват коментар по проекта. В проектната компания, натоварена с изграждането на "Южен поток" - дъщерната на "Газпром" South Stream, пък са категорични, че този проект е закрит и статутът му не е променен. Според източник на RNS обаче ще строителството е факт и ще бъдат положени тръби до брега на морето.

Руският президент Владимир Путин сложи край на проекта "Южен поток" през декември 2014 г., като хвърли вината за провала му върху България. Тогава "Газпром" и турската Botas подписаха и споразумение за изграждането на "Турски поток". Това беше газопроводът, който трябваше да наследи "Южен поток". Година по-късно обаче и този проект пропадна заради влошаването на отношенията между Москва и Анкара.

 

 

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички