Възстановяваме износа на ток в 1 часа във вторник


Възстановяваме износа на ток в 1 часа във вторник
Снимка:

4410

България възстановява износа на ток от 1 часа средноевропейско време във вторник. Това съобщи пред БНР шефът на НЕК Михаил Андонов. Това става със заповед, издадена от министъра на икономиката в петък. Уведомени са всички търговци, каза още Андонов.

Относно разпоредените от енергийния министър проверки на язовирите, Андонов съобщи, че до момента са проверени 500 язовира. 14 имат потенциална опасност за евентуално преливане. От тях 6 са с много минимален обем - не повече от 50 000 кубични метра, поясни той.

От тези 14 язовира, два са потенциално опасни. Става дума за язовир „Гостилица” в Монтанско и язовир „Росина” в област Търговище. Проблемите там, както и в останалите, са затворени преливници от арендатори, които развъждат риба, или затворени изпускатели, коментира Андонов. Като по-притеснителен той определи монтанският язовир, защото той е пълен на 100%. Ще се направи изкуствен отвор, за да може да се източи язовирът.

Михаил Андонов каза още, че в 18 области в страната проверките вече са приключили и въпреки възникналото забавяне, възложената инспекция ще приключи в определения 10-дневен срок.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички