Д-р Ясна Вейнович: Bioptron е решението за широк спектър заболявания


Д-р Ясна Вейнович: Bioptron е решението за широк спектър заболявания
Снимка:

101614

Сенната хрема е един от бичовете на съвременното общество. Все повече изследвания показват, че много хора страдат от различни алергии, а алергията към цъфтежа на различни растения е една от най-разпространените в света. За лечение се използват различни подходи, но остава открит въпросът доколко ефикасни са те.

Една от най-новите разработки на "Церптер" обаче дава надежда за всеки, страдащ от сенна хрема, че може да се избави от това бреме. За уреда Bioptron разговаряме с доктор Ясна Вейнович, бранд директор на "Цептер - България".

Д-р Вейнович е консултант по здравословен начин на живот, има 12-годишна практика като лекар в многопрофилна болница в Дубица, Хърватска. В продължение на 4 години работи върху влиянието на промишления прах върху респираторния тракт – фактор за професионални заболявания.

За какво служи и какво представлява уредът Bioptron?

Системата за светлинна терапия Bioptron е медицински уред за светлинна терапия със специфичен оптичен блок, който излъчва светлина, подобна на част от електромагнитния спектър, естествено излъчвана от слънцето, но без ултравиолетово лъчение.

Въздействието му се основава на комбинацията от различни дължини на светлинните вълни от видимия и инфрачервения светлинен спектър, което оказва положително влияние при лечението на различни здравословни проблеми още на клетъчно ниво.

Светлината, излъчвана от този медицински уред, може да бъде характеризирана като поляризирана, полихроматична, некохерентна и нискоенергийна.

Системата за светлинна терапия Bioptron е произведена в Швейцария и се характеризира с широк обхват на приложения, лесна употреба, безопасно, безболезнено и неинвазивно лечение, кратък срок за постигане на терапевтичен ефект, като досега не са известни странични неблагоприятни ефекти.

Bioptron е одобрен като медицински уред от ЕС директива за медицински продукти. Патентован е във всички страни в ЕС. Има издадени сертификати за качество и може да се използва както от лекари в лечебни заведения, така и в домашни условия от всички членове на семейството - от кърмачета до възрастни хора.

У нас Bioptron е регистриран през 2007 г. в Агенцията за лекарствата.

При какви заболявания може да помогне Bioptron?

Светлината Bioptron притежава биостимулативни ефекти. Когато се прилага върху кожата, светлината стимулира чувствителните на светлина вътрешноклетъчни структури и биомолекули. Това дава началото на верига от клетъчни реакции и ускорява така наречените второстепенни реакции, които не се ограничават само до участъка на третираната кожа, а включват целия организъм.

Светлинната терапия BIOPTRON може да помогне като:

• подобрява микроциркулацията

• подсилва имунната система

• стимулира регенеративните и обновителните процеси в целия организъм

• подпомага заздравяването на рани

• облекчава болката или намалява нейната интензивност.

Bioptron се е доказал в практиката като успешно средство за спомагателно или основно лечение на:

• рани след травма (наранявания) • изгаряния • присадки • лечение на рани след оперативна намеса    

• венозни язви на краката (застойни язви)

• декубитус (язви от залежаване)

• изгаряния от първа, втора и трета степен  

• остеоартрит, ревматоиден артрит (хроничен), артроза, болка в кръста, болка в рамото и врата  

• синдром на карпалния тунел  

• тъканни белези, наранявания на опорно-двигателния апарат, наранявания на меките тъкани на мускули, сухожилия и лигаменти, мускулни спазми,  навяхвания, изкълчвания, контузии, десморексис и миорексис (разкъсване на лигаменти и мускули), епикондилит (тенис лакът)

• атопичен дерматит, псориазис, херпес симплекс, херпес зостер, повърхностни бактериални инфекции, акне, акне розацея, гъбични лезии, сезонни афективни разстройства, педиатрични дермални състояния, ендогенна екзема

• инфекции на горните дихателни пътища, алергични респираторни заболявания, педиатрични заболявания на опорно-двигателния апарат и неврологични заболявания и дефицити, кожни обриви (обриви от пелените), причинени от инфекции в областта на пелените, кожни заболявания –  декубитус, интертриго и не на последно място приложението му при множество разкрасяващи терапии, защото здравето и красотата са взаимно свързани.

Има ли в България случаи, в които Bioptron е помагал за излекуване на дадено заболяване?

Както в много страни по света, така и в България, светлинната терапия Bioptron се прилага успешно при лечението на множество заболявания и състояния. От дългогодишната ни практика наблюдаваме особено добри резултати и постигнато трайно подобрение при лечението на често срещаните болки в кръста (лумбален синдром), болки във врата и рамото, дископатия, венозни рани, декубитални рани, ускорено затваряне на рани след  хирургична интервенция, атопичен дерматит, изгаряния и др.

Разполагате ли със статистика относно това доколко успешен е Bioptron на практика – на колко души е помогнал в България и по света?

Съществуват неоспорими данни за успешното приложение на BIOPTRON в световен мащаб - светлинната терапия е на международния пазар вече над 20 години и се прилага в над 50 страни в целия свят, над 2 500 000 уреда са продадени в целия свят.

Поддържаме връзка с  потребителите на светлинната терапия и се интересуваме от по-специфичните случаи, но най-често лекарите, които използват светлинната терапия в практиката си, ни запознават със случаи на техни пациенти и ги представяме на годишните си срещи, което е изключително полезно за всички – и лекари и потребители на светлинната терапия. 

В световен мащаб лечебният ефект се определя като 98.6%, което е отлично постижение. Като правило в медицината 70% успеваемост при лечението се смята за отличен резултат. При правилно приложение на светлинната терапия отчитаме отличен терапевтичен ефект. 

Дългогодишният опит и изследвания са затвърдили положителните ефекти от светлинната терапия Bioptron и са довели до широк обхват от приложения в множество сфери на медицината. В целия свят тя започва да се приема като нова форма на третиране в превенцията, терапията и рехабилитацията.

Екипът от учени на BIOPTRON постоянно работи с експерти, изследователи и лекари от много страни, за да се изследват характеристиките и терапевтичната ефективност на светлинната терапия BIOPTRON.

В кои болници в нашата страна пациенти могат да използват Bioptron?

В едни от най-престижните лечебни заведения: гр. София - Университетска болница „Александровска”  -  отделението за кожни заболявания, Специализираната болница за активно лечение по ортопедия “Проф. Бойчо Бойчев”, Военномедицинска академия  - отделението по ортопедия и отделението  по физиотерапия и рехабилитация, МБАЛ „Токуда Болница София”, Многопрофилна болница за активно лечение „Св.Иван Рилски” -  отделението по физиотерапия и рехабилитация и др., гр. Русе – МБАЛ Окръжна болница, хирургичен блок, отделението по физиотерапия, гр. Варна – клиника по физиотерапия и ортопедия към МБАЛ „Св. Анна” с ръководител проф. Бошнаков, гр. Плевен – множество частни лекарски практики – кабинети по неврология, гинекология, педиатрия, както и стоматологични кабинети.

Как може да помогне Bioptron на спортисти?

Светлината Bioptron ускорява регенерацията на тъканите, като по този начин помага на атлетите и като цяло на практикуващите различни видове спортна дейност, да съкратят времето, необходимо за лечение на множество спортни травми, които за съжаление са често срещани и понякога трудно се поддават на лечебно въздействие.

В случаите на спортни травми и наранявания, светлинната терапия BIOPTRON може да помогне като:

• облекчава и успокоява болките в мускулите и ставите

• увеличава диапазона на активните и пасивните движения на ставите

• благоприятства по-бързото възстановяване на дейността на мускулите и ставите

• допълва класическите методи на лечение при болезнени спортни травми, като проблеми в сухожилията,проблеми в мускулите, контузии, размествания, навяхвания, изкълчвания, износвания, натъртвания

• ограничава степента на възпалителните процеси и отоците

Различни видове спортни травми могат да бъдат третирани със светлинна терапия Bioptron, с оглед ускоряването на регенерацията на тъканите и оздравителните процеси.

Има ли известни спортни клубове или спортни личности, които използват Bioptron?

В България, едни от най-известните са националният отбор по футбол и отделни футболни клубове, националният отбор по художествена гимнастика както и клубове за художествена гимнастика.

Bioptron има своите посланици в света на големия спорт - използва се от най-успешния състезател по овчарски скок, украинеца Сергей Бубка, както и от световноизвестната бивша испанска тенисистка Аранча Санчес-Викарио.

  • Етикети:

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички