ИТ мениджърите на 2012


ИТ мениджърите на 2012
Снимка:

1240

ЧЕЗ България, УниКредит Булбанк и Електроенергиен системен оператор имат най-добрите ИТ директори в България.

Техните мениджъри са тазгодишните победители третото издание на конкурса “ИТ мениджър на годината” за 2012 г., организиран от ICT Media и Клубът на ИТ мениджърите в България.

С приз в категория “Мениджмънт” бе отличена Пепа Колева, директор на управление "Информационни технологии" в УниКредит Булбанк. Под нейно ръководството през 2012 г. ИТ екипът на банката реализира над 50 проекта в различни области и с различен мащаб. Сред тях са развитие на внедреното решение за мобилно банкиране, внедряване на CRM система, изграждане на интерфейс в реално време между системите на банката и Борика-Банксервиз.

В категория “Ефективност” победител е Цветанка Георгиева, ИТ директор в “ЧЕЗ България” ЕАД. С нейното активно участие през последните 3 години компанията разви и следва амбициозна ИТ стратегия, насочена към стабилизация и консолидация в период на динамични промени на енергийния пазар. В дружеството е проведен анализ на всички процеси, въведени са нови организационни структури и е внедрена единна система за управление на ресурсите.

Победител в категория “Иновации” е Атанас Марин, ръководител на управление “ИТ и контрол” в Електроенергиен системен оператор ЕАД. Под неговото ръководство е реализиран иновативен проект, който увеличава пропускателната способност на съществуващите електропроводи с 5 до 20%, без те да бъдат физически модернизирани. 

Традиционната специална награда, учредена в памет на Явор Димитров, един от основателите на клуба на ИТ мениджърите и член на УС на клуба, бе връчена на Денислав Ганчев, директор Data Management & IT в клиничната изследователска организация Комак Медикал ЕООД.

Тази година за първи път Клубът на ИТ мениджърите в България с подкрепата на Банка ДСК раздаде стипендии “CLUB CIO” на ученици с постижения в областта на точните науки. Стипендиите, всяка от които е на стойност 1200 лв., целят да мотивират развитието на младите хора с потенциал в сферата на информационните технологии.

 

  • Етикети:

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички