Милиардерите, които загубиха от срива на борсите


Милиардерите, които загубиха от срива на борсите
Снимка: Getty Images/Guliver

2617

Най-богатите милиардери в света загубиха общо 182 млрд. долара заради притесненията за китайската икономика, които допринесоха за спада на Нюйоркската фондова борса, пише британското издание Independent.

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг се е разделил с 1,9 млрд. долара като състоянието му вече се изчислява на 37,8 млрд. долара. Най-големи загуби обаче претърпя третият по богатство човек на планетата Уорън Бъфет, който загуби 3,6 млрд. долара през последните седем дни, пише БГНЕС.

Сред другите губещи се нарежда и изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос, както и Лари Пейдж и Сергей Брин от технологичния гигант Google, мексиканският медиен магнат Карлос Слим и основателят на Microsoft Бил Гейтс.

Смята се, че особено резкият спад на фондовите пазари в петък е причинен от забавения растеж в Китай. Инвеститорите бяха разтърсени и от изненадващата девалвация на китайския юан по-рано този месец като в същото време правителствен доклад от Пекин съобщи за свиване на промишления сектор.

Освен трудностите на Пекин, фактор за влошаването на пазарите беше и резкият спад на цените на петрола, които причиниха загуби на милиардерите в енергийния сектор в размер на 15,2 млрд. долара. Само през тази седмица Харълд Хам, председател на компанията "Continental Resources Inc", загуби 9% от нетното си състояние.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички