Най-секси предприемачите в света - кой е номер едно? (СНИМКИ)


Най-секси предприемачите в света - кой е номер едно? (СНИМКИ)
Снимка: Thinkstock/ Guliver

3371

Има някои директори, които могат да направят дадена компания печеливша прекалено лесно. На всичкото отгоре и изглеждат добре. Мъже или жени – всички са равни пред парите. А понятието „секси” е субективно и не се отнася само до красотата, но и до амбицията, до харизмата, алтруизма и елегантността. Представяме ви класацията на Business Insider за петимата най-секси изглеждащи главни изпълнителни директори в света.

Алекса Фон Тобъл

Започваме класацията с номер пет - Алекса Фон Тобъл. Тя е бивш брокер, работила в Morgan Stanley и напуска бизнес колежа на Харвард, преди да завърши създава LearnVest.com – сайт за управление на личните финанси. Сайтът става факт, след като Фон Тобъл лично се уверява като брокер колко невежи са хората относно управлението на парите си. Идеята е повече от печеливша – 72 млн. долара инвестиции в LearnVest.com благодарение на компании като Accel Partners, AmericanExpress Ventures и Northwestern Mutual Capital. Именно Northwest купува LearnVest на 25 март тази година.

Джереми Стопълман

След като напуска Харвард, подобно на Фон Тобъл, той създава Yelp с помощта на един от съоснователите на PayPal – Ръсел Симънс. Още на 14 години Стопълман почва да търгува с акции, а в по-зряла възраст идва и Yelp – компанията, която презентира отзиви за малкия, местен бизнес. Но не само – в услугите влизат още услугата за бързо хранене Eat24, както и възможността за онлайн резервации SeatMe.

До 2010 година компанията има над 30 млн. долара доход и над 4,5 млн. източници на информация за малък, местен бизнес.

Хейли Барна и Катя Бошам

Създателките на Birchbox се радват на голяма популярност. А идеята им е проста – да се направи по-лесен избора на козметика, предвид огромното разнообразие. Как – по крайно познат начин, а именно чрез тестов период за всеки клиент. За 10 долара всеки клиент получава красиво опакована кутия (Birchbox), в която има пет нови вида козметика в мини вариант. С тази идея двете дами привличат 10,5 млн. долара за реализация.

Впечатляващото е, че Барна и Бошам почват реализацията на идеята си още докато са в Харвард. Там следват бизнес науки – имало е явно полза.

Илон Мъск

Главният изпълнителен директор на SpaceX и Tesla Motors е втори в класацията. Той е сред основателите на PayPal, която е продадена за 1,5 млрд. долара преди 13 години. Само от тази сделка Мъск печели 165 млн. долара. Със 100 млн. от тях основава SpaceX. Определено милиони причини за всички златотърсачки да го считат за секси, но и външният вид помага.

SpaceX разработва и произвежда ракета-носители, като фокусът е да се подобри състоянието на ракетните технологии. Първите две ракета-носители са Falcon 1 („Сокол 1“) и Falcon 9 („Сокол 9“), а първият космически апарат се казва Dragon („Дракон“). SpaceX успява да направи дизайна на ракетите Falcon и апарата Dragon за 7 години, като започва от самото начало. През септември 2009 година Falcon 1 (по дизайн на Мъск) става първата частно финансирана ракета с течно гориво, която извежда сателит в орбита. На 25 май 2012 година космическият апарат Dragon се скачва с Международната космическа станция (МКС), ставайки първия апарат на частна компания, който се скачва с МКС.

София Аморузо

Създателката на модния феномен Nasty Gal заема първото място в класацията. Тя безспорно притежава всички необходими качества за главен изпълнителен директор – най-вече бизнес нюх и желязна увереност. Показателно за второто е, че преди Nasty Gal Аморузо никога не се е занимавала с моден бизнес.

Nasty Gal стана кътчето в онлайн магазина на eBay за мода от висша класа. Той беше създаден през 2006 година и оттогава расте непрекъснато, като има оборот от 100 млн. долара от продажби и над 550 000 клиенти от цял свят.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички