Невена Борисова – световноизвестна българка, която не познаваме


Невена Борисова – световноизвестна българка, която не познаваме
Снимка:

1727

Навярно не сте чували за Невена Борисова? В Америка обаче добре познават сънародничката ни, която е стилист, работила e с модна къща Missoni, притежава четири бутика – любими на много знаменитости, a заслугите й в областта на модата са признати от Vogue!

За интересната дама разказва модният сайт emodno.com.

Разглеждайки популярния моден сайт thecoveteur.com попаднахме на кадри от впечатляващия й гардероб, досущ като на известните звезди и дизайнери. Името й провокира интереса ни, защото звучеше много българско, така че логично си зададохме въпроса: „Коя е тази дама?”.

След старателно проучване открихме, че Невена наистина е българка, при това доста популярна зад граница. Израства в България, майка й е ядрен физик, а баща й фотограф. Обичта към модата наследява от баба си, която е шивачка и учи Борисова да шие от малка.

На 16-години Невена се премества с баща си в Лос Анджелис и оттам започва професионалното си развитие. В гимназията работи в бутик на Melrose Avenue, създава собствена линия бижута, а само на 22-години отваря първия си собствен бутик на бул. Robertson в Лос Анджелис, който сега е рай за знаменитостите.

Магазинът е кръстен „Curve” и в него могат да бъдат намерени на едно място много дизайнерски дрехи и аксесоари, селектирани от колекциите на брандове като Alexander McQueen, Burberry, Alexander Wang, Preen, Isabel Marant.

Невена постоянно пътува до модните столици, за да подбира най-добрите попадения за бутика си. Има още три магазина – в Ню Йорк, Маями и в Сан Франциско, който е последният, открит миналото лято през август.

Най-впечатляващият факт е, че списание Vogue я слага в топ 100 на личностите, които диктуват тенденции в модата и изкуството. Освен това тя си е партнирала с Британския моден съвет, който стои зад Седмицата на модата в Лондон, за нейни творчески инициативи.

Може би станахме твърде многословни, а може би не…, защото е редно да знаем името и постиженията на още един успял българин зад граница, който ни кара да се гордеем и да вярваме, че когато човек има подходящите лични качества, просто му трябва правилната среда, за да развие таланта си.

 Кадрите са направени за фотосесия на thecoveteur.com.

  • Етикети:

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички