Нова дама поема Avon


Нова дама поема Avon
Снимка:

575

Козметичната компания Avon избра бившият директор на Джонсън и Джонсън Шерилин Маккой за свой нов главен изпълнителен директор.

Тя ще стъпи в длъжност на 23 април тази година, информира news.yahoo.com.

 

Този ход на компанията цели да й възвърне предишната популярност, след като в последните години остана на заден план. Продажбите на компанията се сринаха рязко в последните три години, а интересът към нея е по-слаб.

Още през декември от Avon обявиха, че търсят заместник на главната изпълнителна директорка Андреа Юнг, която все пак ще остане да работи в компанията като председател, след 12 години на главния пост.

Маккой бе назначена само дни след като  Avon отхвърли предложение за поглъщане на стойност 10 млрд. долара от козметичния гигант Coty.

Очакванията към Маккой са много големи. Тя има 30-годишен опит в Джонсън и Джонсън и фармацефтичната индустрия, което ще донесе много позитиви за Avon.

Шери има уникалка комбинация от стратегически и фино усъвършенствани оперативни умения, значителен опит в индустрията и управлението на човешките ресурси, споделя Фред Хасан, главен директор на борда Avon.

От Avon уточняват, че Маккой се откроява като най-подходящата фигура, която ще отведе компанията към бъдещите й успехи.

За мен е огромна чест да стана част от екипа на Avon и няма да скрия от вас, че доста се вълнувам. Това е една изключителна компания и легендарна марка с ясна визия за бъдещето. Никоя друга компания няма такава сила за директни продажби в глобален мащаб. С нетърпение очаквам да работя с екипа, за да планираме, развиваме и изпълняваме следващите стъпки, които ще ни отведат към следващото ниво от развитие на компанията, сподели Маккой, цитирана от пресофиса на компанията в България.

 

  • Етикети:

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички