Предприемач си купил велосипед, вместо да се възползва от сделка за 174 млн. лири


Предприемач си купил велосипед, вместо да се възползва от сделка за 174 млн. лири
Снимка: Thinkstock

3947

Британското мобилно приложение, основано от трима възпитаници на Кеймбридж, предсказващо следващата дума, която искаме да напишем с помощта на изкуствен интелект, беше придобито от Microsoft за 174 милиона лири. Единият от тримата обаче е продал дела си от компанията, за да си купи велосипед, пише The Telegraph.

Крис Хил-Скот, който е създал фирмата заедно с Джон Рейнолдс и Бен Медлок през 2008-а, се е отказал от дела си същата година. Сега той работи за държавна институция, чиято цел е да дигитализира дейностите на правителството. Хил-Скот написа в Twitter, че това е “най-голямата грешка, която е направил” и публикува снимка на документа за оттеглянето си от компанията. Сега Рейнолдс и Медлок получават милиони от сключването на сделка с Microsoft.

Приложението се използва на приблизително 300 милиона смартфона, замествайки фабричната клавиатура с клавиатура, която изписва думи чрез плъзгане на пръстите между буквите. Мобилният софтуер е в състояние да изучи навиците на потребителите и да предсказва следващата дума. Същата технология за предсказване се използва в гласовата система на известния учен Стивън Хокинг.

Първоначално SwiftKey продаваше приложението, но през 2014 година то стана безплатно с възможност за закупуване на допълнителни функции. Тази година приходите паднаха до 8.4 милиона лири, загубите се увеличиха, а това направи компанията подходяща цел за придобиване. Закупуването на една от най-обещаващите британски технологични фирми се извършва на фона на надпреварата между технологичните гиганти в областта на изкуствения интелект.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички