Стивън Елоп – новият стар любимец на „Майкрософт”


Стивън Елоп – новият стар любимец на „Майкрософт”
Снимка:

618

Новините около американския гигант „Майкрософт” не спират да валят. Преди няколко дни стана ясно, че изпълнителният директор на компанията Стив Балмър слиза от поста си. Вчера пък бе обявено, че „Майкрософт” е новият собственик на финландската фирма за мобилни телефони „Нокиа”. Продажбата бе извършена срещу 7,2 млрд.долара.

Веднага след съобщението за сделката започна да се спекулира кой ще бъде новият шеф на „Майкрософт”. Към момента най-голяма е вероятността това да бъде Стивън Елоп -  настоящият шеф на „Нокиа”, който всъщност вече е работил в софтуерния гигант. Именно той ръководеше разделянето на част от бизнеса на компанията преди време. В последните три години обаче се мъчеше да възроди успешните продажби на „Нокиа”, което се оказа неизпълнима задача, защото продуктите на финландското дружество отдавна бяха изпреварени на пазара от смартфоните и айфоните.

В „Майкрософт” обаче Елоп би се завърнал като герой, тъй като успя екслузивно да разивие мобилната платформа на компанията. В новата ситуация обаче ще му се наложи да работи заедно с компютърните инженери и маркетинг специалистите в опит да превърне „Майкрософт” в още по-голяма конкуренция на съперниците й.

Кой всъщност е Стивън Елоп? Роден е на 31 декември 1963 г. в Анкастър, Канада. През 1986 г. завършва компютърно инженерство в университетът МакМастър. По време на следването си помага за изграждането на една от първите интернет мрежи в Канада. Заедно със съпругата му Нанси Елоп имат пет деца – четири момичета и едно момче. Работил е в големи компании като „Адоп”, а през 2008 г. започва дейността си в „Майкрософт”. Там отговаря за продуктите „Майкрософт Офис” до напускането си през 2010 г. Тогава отива в „Нокиа”, където става първият изпълнителен директор, който не е финландец. Годишната му заплата там е 1,4 млн. долара.

Предстои да разберем дали Елоп наистина ще бъде новият ръководен кадър на „Майкрософт”. Засега спекулациите по темата остават.

  • Етикети:

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички