1/3 от младите медици бягат в чужбина


1/3 от младите медици бягат в чужбина
Снимка:

8737

Най-добрите студенти по медицина отиват в чужбина. 30 на сто от абсолвентите веднага намират работа във Франция, Германия и Англия, каза деканът на факултет „Медицина” във варненския университет по медицина доц. д-р Радослав Радев, предаде Стандарт нюз.

Според него това е признание за качеството на обучението тук, но от друга страна е тревожно, че от България продължават да изтичат мозъци. 105 абсолвенти на Медицинския университет край морето положиха Хипократова клетва на церемония във Фестивалния и конгресен център. ВУЗ-ът изпраща юбилейния двадесети випуск завършили медици.

”Златен Хипократ„ и парични награди от ректора проф. д-р Красимир Иванов и кмета на града Кирил Йорданов получи отличникът на випуска Иван Тризлов. Той е влязъл да учи медицина с максималния бал 36 и по време на следването си не е е имал друга оценка освен 6. Младежът вече успешно специализира в Кьолн ортопедия и травматология. За церемонията той дойде специално от Германия.

24 негови съвипускници получиха награди за успех над 5.50. Шегаджийски грамоти бяха връчени на две двойки, които успели да завършат медицина, но и да се оженят по време на следването.

Редактор: Десислава Ушатова

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички