Атанасова обеща нови възможности за младите лекари


Атанасова обеща нови възможности за младите лекари
Снимка:

4381

Младите лекари у нас ще имат скоро нови възможности за специализации.

Това обеща днес във Варна министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

Атанасова откри официално обновената Клиника по вътрешни болести в МБАЛ "Св. Анна" в морската столица, съобщиха българските информационни агенции.

Тя съобщи, че правителството отпуска за здравеопазването допълнително 147 милиона лева европейски средства по програмата за регионално развитие.

Атанасова посочи, че вече е готова и се обсъжда наредба 34, която дава възможност лекарите в Спешната помощ да специализират не само "Спешна медицина", но и във всички специалности.

Да се даде възможност на младите лекари да специализират в местата, в които работят. Мисля, че това ще реши един от основните проблеми и ще задържи все повече лекари в България, каза тя.

Според новия здравен министър, клиничните пътеки не са добри и са достатъчно компрометирани, но вече са изпуснати 3 години за въвеждането на диагностично свързаните групи и това няма да стане до края на този мандат на кабинета.

Що се отнася до националната здравна карта, решението за създаването й е обжалвано във ВАС. Причината е незаконосъобразност.

Тя е незаконосъобразна поради неучастие на пациентските организации при създаването й. И в момента сме на етап отначало, допълни Атанасова.

Ремонтът и оборудването на МБАЛ "Св. Анна" са осигурени изцяло със собствени финансови средства на лечебното заведение в размер на 120 хил. лв. Клиниката е оборудвана с модерна диагностично-лечебна апаратура – ехокардиографски апарат с три сонди за изследване на коремни органи, сърдечно-съдовата и централната нервна система.

 

 

 

 

  • Етикети:

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички