Атанасова стяга шефовете на задлъжнели болници


Атанасова стяга шефовете на задлъжнели болници
Снимка:

619

Ще бъдат сменяни ръководствата на болници с държавно участие, които не представят планове за погасяване на задълженията си.

Това каза министърът на здравеопазването Десислава Атанасова в отговор на въпроса какви мерки ще вземе за решаване на проблема с натрупаните от болниците дългове от 378 милиона лева, съобщи БНР.

В момента на всички регионални здравни инспекции сме поискали информация за това, тези задължения на болниците към какви кредитори са, посочи тя.

Разбира се, оказва се, че болшинството са към фармацевтични компании, но в рамките на седмица ще се знае точно разчетът. Предстоят общите събрания на многопрофилните болници, които са с капитал на държавата и принципал на министъра на здравеопазването или със смесено участие, или 100% държавни, т.е. поискала съм да ми се представят мерки и планове за справяне с тези задължения и ако се наложи, ще сменям мениджърските екипи, категорична беше Атанасова.

Бих искала да кажа обаче, че голяма част от задълженията са трупани в годините назад, не хората, които в момента управляват имат вина, аз от тях ще искам да ми покажат конкретните стъпки за справяне с тези задължения, каза тя.

  • Етикети:

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички