Борисов: ДДС върху лекарствата няма да се намали


Борисов: ДДС върху лекарствата няма да се намали
Снимка:

5735

ДДС върху лекарствата няма да се намали, въпреки искането на опозицията.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Банско на старта от Световната купа по ски-алпийски дисциплини при жените.

"Ако започнем с лекарствата, ще отидем на хляба, ще отидем на учебниците, ще отидем на всичко, а всъщност в България са най-ниските данъци в целия Европейски съюз, така че това за мен е популизъм и няма да го правим сега. А освен това кой ще определи кое е детска храна, да речем", каза премиерът.

"Мисля, че това, което правим в момента, и сме тук е да покажем и на българите, и в света, че с повече инвестиции, с повече ум, с помощ от държавата, от общината, на всички заедно, можем да правим прекрасни състезания, които в същото време дават и огромен тласък на туризма. И, разбира се, не може, когато сме тук, да не кажем, че ако няма втора кабинкова линия, ако не се разширят тези писти, този курорт след две години максимум му давам да тръгне назад с пълни сили. Защото хората идват да карат ски, часове ги гледах вчера - осмици, осмици от опашки, изнервят се, пренаселват пистите, трепят се.

И повтарям: огромни, милиарди инвестиции на всякакви - и българи, и чужденци, които са тук, ако не се направи това, не само в този курорт, ще повлече поминъка назад на много хора. Затова ще разговаряме, надявам се и президентът ще каже какво мисли по този въпрос, но във всички случаи в зоните, където именно се развива този спорт, трябва да им се даде възможност да го разширят, да го развият."

Премиерът добави, че и гората се стопанисва добре, че всъщност и незаконната сеч е спряна. "А погледнете колко млади хора са тук, това са деца, които са на въздух, спортуват и това е здраве, инвестиция в здраве."

Бойко Борисов се надява, че и с еколозите ще бъдат на едно мнение, че зоните могат да се разширят, за да има повече спорт. Като пример той посочи, че горе на писта "Студентска" има стар лифт, който искат да го подменят с нов. "Но ние не им го разрешаваме, а защо, допълни Борисов. А така още пет-шест хиляди души ще карат ски в другата посока и няма да се блъскат тук по пистите."

Бойко Борисов посочи, че държавата е дала около пет милиона лева за всички състезания по ски тази година, за обучение на децата, за това първенство в Банско, за европейските купи в Пампорово.

Президентът Росен Плевнелиев определи туризма като изключително важен и приоритетен отрасъл и индустрия за България. "Туризмът помага на регионите да зададат не само посоката за развитие, но и да останат младите хора и да видят възможност за качествен живот. От тази гледна точка и правителството, и президентът ще работят за развитието на туризма във всичките му форми денонощно.

Сега обаче трябва да знаем, че скитуризмът не е само Банско, това са скидестинациите Пирин, Витоша, Рила, Стара планина, Родопите, и само в конкуренцията между тях, в инвестициите в толкова разични по своята същност, но всички добри скидестинации за България, ние ще станем истински регионален лидер", заяви президентът. БТА

  • Етикети:

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички