Какви предимства носи обучението по медицина на английски?


Какви предимства носи обучението по медицина на английски?
Снимка:

1669

В ерата на глобализацията три неща се нареждат сред определящите условия за удовлетворяваща кариера – възможност да работиш това, което искаш,  на място, което искаш и за заплащане максимално близко до желаното.

За изпълнение на първото условие е важно да изберете подходящата професия според  наклонностите и интересите. Ако усещате, че да помагате на хората е ваша вътрешна мотивация, медицината е много добро поле за реализация на такава кауза.

За останалите две условия освен медицинско образование е необходимо владеенето на английски език на професионално ниво. Ако решите да инвестирате повече усилия и да завършите медицина с обучение изцяло на английски език, ползите, които получавате многократно надвишават усилията.

От една страна пред вас се отварят вратите на световния работен пазар. Възможностите са безкрайно много. Можете да изберете да се посветите на кауза, която силно ви вълнува като научноизследователска дейност в институт, намиращ се в страна, различна от тази, в която сте роден или преподавателска дейност в чуждестранен университет. Бихте могли да изберете да практикувате професията си в болница, която предлага много по-високо заплащане и добри условия на труд.

Усещането, че имате избор повишава нивото на вътрешната мотивация. В такъв случай лекарската професия няма опасност да бъде чисто и просто препитание и напрежението за запазване на работното място няма да присъства в такава голяма степен дори и в условията на криза, както при онези специалисти, които могат да практикуват само на родния си език.

Обучението по медицина на английски език дава огромно предимство на тези специалисти, които искат да следят и да се възползват от иновациите в областта, тъй като информацията за научните изследвания се публикува на английски език. Ето какво казва д-р Ашраф Хатем ( директор на университетските болници в Кайро) в дискусия дали медицинското образование в Египет да продължи да се провежда на английски език или да бъде на арабски:

„Нашите студенти трябва да продължат да изучават медицина на английски език, който е широко използван по света. Няма да можем да сме в крачка с глобалния напредък в медицината, ако медиците ни не владеят английски език на професионално ниво. Проучванията, извършени от световно известни научни журнали се публикува на английски език. Същото важи и за научните конференции.”

Освен всички изброени до момента предимства на обучението на английски език, има и още едно, което е особено ценно за бъдещите медици – образованието в чужда страна възпитава по естествен начин качества като смелост, справяне с неочаквани ситуации, преодоляване на предразсъдъци  и комуникация с хора, различни като начин на живот и мислене от културата, в която сте израснали. Пътуването наистина разширява ума и може само да обогати опита на бъдещите медици, а това би било от голяма полза за професионалния им път.

Взимането на решение в кой университет да се обучавате може да изглежда доста сложно и плашещо, ако нямате ориентир коя опция е най-подходяща за вас. Именно в такива решаващи за бъдещето ви моменти можете да разчитате на съдействие от страна на организации като Forum der Medizin, които ще ви помогнат да направите информиран избор и преходът към новия начин на живот като студенти в чужда страна да мине плавно и гладко. Това е от значение, за да усещате увереност, че сте стъпили на стабилна основа. Така още от самото начало ще можете да се концентрирате върху обучението и приятните изживявания от създаването на нови контакти и богат социален живот. Качественото съдействие и за вече дипломирани лекари, които търсят реализация в чужбина също е определящ фактор за удовлетворяща кариера в избраната държава. 

*Автор: Мария Димитрова, Forum der Medizin

  • Етикети:

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички