Нов фармацевтичен завод стартира дейност в Разград


Нов фармацевтичен завод стартира дейност в Разград
Снимка:

1027

Нов завод за биотехнологични и фармацевтични продукти ще стартира дейност днес в Разград. Министър–председателят Бойко Борисов ще пререже лентата на новата фабрика.

Заводът е изграден от дружеството "Хювефарма" АД, чрез дъщерното си дружество "Биовет" АД.

Инвестицията е на стойност 30 милиона евро и ще бъдат разкрити 220 нови работни места за високо квалифицирани специалисти – биолози, химици, инженери.

Новите мощности ще увеличат двойно производственият капацитет на "Биовет" АД –Разград, а продукцията ще се реализира на пазарите в ЕС и САЩ.

Новият завод отговаря изцяло на всички практики и стандарти на световната фармацевтична и биотехнологична индустрия. В него са инсталирани последно поколение автоматизация и високо технологично оборудване, което гарантира производство с най-високо качество.

Хювефарма е специализирана в производство и търговия на активни фармацевтични субстанции, продукти за ветеринарна медицина и животински хранителни добавки. Производствените предприятия и изследователските и центрове са базирани в Европа и САЩ. Компанията разполага и с множество на брой търговски дружества на основните си пазари: САЩ, ЕС, Русия, Китай, Бразилия, Индия, Тайланд, Тайван и т.н.

По време на визитата си в Разград премиерът ще открие и нов тренировъчен комплекс на ПФК "Лудогорец" – "Гнездо на орли". Базата е разположена върху 40 декара, а стойността на инвестицията възлиза на около 9 млн. лева.

 

  • Етикети:

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички