Сините поискаха оставката на Дянков


Сините поискаха оставката на Дянков
Снимка:

7502

Синята коалиция поиска в парламента оставката на министъра на финансите Симеон Дянков и незабавното освобождаване на управителя на НЗОК Пламен Цеков. Мотивите на сините депутати са свързани с предстоящото обсъждане на бюджета на Здравната каса, който според тях показва, че водената политика от управляващото мнозинство в здравеопазването е вредна и изцяло погрешна.

По думите на Ваньо Шарков, безспорен е фактът, че само за последните две години Министерството на финансите е откраднало поне 59 млн. от здравноосигурителните вноски на българските граждани.

Правителството наруши задължението си да осигурява българските деца така, както се осигуряват всички български граждани, каза той, цитиран от БЛИЦ.

ДДС-то върху лекарствата продължава да бъде едно от най-високите във всички страни в Европа. Затова Синята коалиция настоява за оставката на министъра на финансите Симеон Дянков, който превърна НЗОК в собствена касичка.

Народното събрание трябва незабавно да освободи и управителя на НЗОК, защото той е един прост изпълнител на волята на министъра на финансите и не успява по никакъв начин да защити интереса на здравноосигурените български граждани, смятат още сините.

Редактор: Десислава Ушатова

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82056
  • GBP
    1
    2.27203
  • JPY
    100
    1.1701
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички