Светлината лекува сенна хрема


Светлината лекува сенна хрема
Снимка:

33867

Медицински уред, който използва лечебната сила на светлината, облекчава проявите на сенната хрема. Той действа по естествен начин като подпомага възстановителните способности на организма. Името му е BIOPTRON и е разработка на "Цептер". Уредът служи за профилактика, лечение и рехабилитация на различни заболявания, сред които и различни хронични или остри алегрии.

Една лечебна сесия продължава от 4 до 10 минути веднъж или два пъти на ден. За да постигнете оптимален лечебен ефект е необходимо уредът да се постави под прав ъгъл и на разстояние от около 10 см от кожата. Продължителността на лечението със светлинната терапия зависи от вида и сложността на алергията, възрастта на пациента, наличието на други нарушения, нивото на имунитет и др. При сенната хрема конкретно се препоръчва профилактично шестминутно прилагане върху назалната зона, сутрин и вечер.

„BIOPTRON има значителен принос в облекчаването на алергии”, споделят от „Цептер-България”, които предлагат у нас BIOPTRON. „При сенната хрема конкретно са постигнати следните лечебни цели: улесняване на дишането през носа, отслабване на локалната възпалителна реакция и секреция, намален риск от алергизиране в хроничната фаза и ускоряване на възстановителния процес”, допълват специалистите на фирмата. "През март-април се наблюдава значително увеличаване на броя на острите и хронични алергични състояния, свързани с пролетния цъфтеж на растенията, както и дължащи се на други алергени причинители. При всички тези случаи BIOPTRON дава отлични резултати”, заключават от "Цептер".

BIOPTRON е одобрен като медицински уред от ЕС директива 93/42/EEC за медицински продукти (у нас е регистриран през 2007 г. в Агенцията за лекарствата). Произвежда се в Швейцария. В разработването му е вложен над 25 години научен и клиничен опит. Патентован е във всички страни в ЕС. Има издадени сертификати за качество. Въздействието му се основава на комбинацията от различни дължини на светлинните вълни от видимия и инфрачервения светлинен спектър, което оказва положително влияние при лечението на различни здравословни проблеми още на клетъчно ниво. Не съдържа UV лъчи.

Няма възрастови ограничения при използването на светлинната терапия, като тя е особено ефективна и с широко приложение и при деца. Може да се ползва също така от бременни и от кърмачки. Повече от 2  500 000 уреда са продадени в над 50 страни по света. 98,6%  от използващите го са удовлетворени от лечебното му въздействие.

Светлината се ползва с лечебни цели още от античността. Още в древен Египет използват лечебната сила на слънцето. Хипократ описва как под въздействието на слънчевите лъчи се повлиява благоприятно лечението на различни заболявания. За римските и арабските лекари слънчевата светлина е обичайна терапия в медицинската практика.

Днес е известно, че човешкият организъм трансформира светлината в електрохимична енергия, която стимулира метаболизма и засилва имунитета. Датският лекар Нилс Риберг Финсен открива съвременната светлинна терапия и получава Нобелова награда за медицина за това свое откритие в началото на XX век. Той разработва първия уред, който излъчва технически синтезирана слънчева светлина и постига забележителни резултати при лечението на кожна туберкулоза.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички