ВМРО: Ситуацията с лекарствата е мародерство


ВМРО: Ситуацията с лекарствата е мародерство
Снимка:

632

България е на дъното в ЕС по минимална работна заплата, жизнен стандарт, качество на живот, пенсии, но е начело в класацията по най-скъпи стоки от първа необходимост като лекарствата и горивата.

Това, което се случва, може да бъде окачествено като мародерство спрямо болния и беден български народ, смятат от ръководството на ВМРО.

От там определят като безумна и цинична тази ситуация и призовават управляващите да предприемат спешни мерки в тази насока.

Лекарствата са изключително деликатна област и няма как монополисти на пазара да диктуват ценовата политика в ущърб на българите и във вреда на болничните заведения, категорични са от движението.

Да печелиш от високи цени на лекарствата и от ценово насилие над болнични заведения и пациенти е прекален цинизъм в условията на криза. Това е една от връхните точки в дебелоочието в най-новата ни история, посочват от там.

Възмутително е български лекарства в Сърбия и Турция да са в пъти по-евтини, отколкото у нас. Това е дъмпинг, който се плаща от българските граждани. Подобно положение е гавра с българските пенсионери, с болните хора и с обществото ни въобще.

Излиза, че за застаряващото и болно българско население е по-добре да емигрира в съседните ни държави – които не са членки на ЕС, отколкото да продължава мизерния си живот в нашата „европейска“ държава, пише в декларацията на ВМРО.

Комисията по цени и реимбурсиране към здравното министерство трябва да излезе на светло и да бъде под постоянен медиен контрол, а в състава й да влязат и пациентски организации. Само така лекарствената комисия ще действа като реален регулатор на цените, смятат от ръководството на движението.

Българското национално движение призовава лично премиерът Борисов да предприеме спешни действия, защото не може отговорността за ценовото насилие над българите да се оставя единствено върху поредния ресорен министър или заместника му.

Трябва недвусмислено да бъдат посочени отговорните за безумната ситуация, в която българите се оказаха онеправдани, просто защото са българи.

Докато управляващите ни призовават да „затегнем коланите“, монополистите си позволяват да печелят от здравето ни, а чиновниците си раздават бонуси. Крайно време е да се въведе солидарният принцип в „затягането на коланите“ – ако ще продължаваме да ги затягаме всички, нека монополистите и администрацията първи дадат пример в това, посочват от движението.

Това, което се случва, може да бъде окачествено като мародерство спрямо болния и беден български народ. Всички знаем как се постъпва с мародерите по време на война! С тези думи завършва декларацията на ВМРО.

 

 

 

 

 

 

 

  • Етикети:

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички