Bayer официално придоби Monsanto за рекордните 66 млрд. долара


Bayer официално придоби Monsanto за рекордните 66 млрд. долара
Снимка: Getty Images/Guliver

2636

Германският гигант Bayer и американският концерн Monstanto днес обявиха, че официално са сключили споразумение за окончателно сливане. Сделката е на рекордната стойност от 66 милиарда долара. Обединяването на двете фирми ще доведе до създаването на най-голямата в света компания за семена и пестициди.

Bayer купува акциите на компанията за семена на стойност 128 долара за акция, което е с 44% повече от обявената им на пазара цена. Сделката беше единодушно одобрена от борда на директорите на Monsatno, управителния и надзорния съвет на Bayer.

“За нас е удоволствие да обявим сливането между нашите две големи организации. Това е важна стъпка за бъдещото развитие на съвместния ни бизнес, за засилване на лидерските позиции на Bayer като компания, задвижвана от иновациите, и запазване на водещата ни позиция като доставчик в този сегмент. Това осигурява допълнителна добавена стойност за нашите акционери, клиенти, служители и обществото като цяло“, каза изпълнителният директор на Bayer Вернер Бауман.

Хю Грант, изпълнителен директор на Mоnasanto, от своя страна заяви: „Днешната новина за сливането е доказателство за качеството на всичко, което сме създали и постигнали, пред нашите акционери".

 

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички