Бизнесът подкрепя правителството за актуализация на бюджета


Бизнесът подкрепя правителството за актуализация на бюджета
Снимка:

6301

Правителството бе подкрепено от представители на Асоциацията на индустриалния капитал и на Българската стопанска камара, за нуждата от актуализация на бюджета, съобщава БГНЕС.

По време на разглеждането на актуализацията на бюджета на съвместното заседание на парламентарните комисии по социална политика, икономическа политика и бюджет и финанси, председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев подкрепи правителството в намеренията му за разплащане навреме с бизнеса, намерения, пряко обвързани с актуализацията.

"Държавата трябва да си възстанови статута на най-добър платец, не може държавата да иска гражданите и фирмите да изпълняват законите, ако тя не го прави", коментира Велев. Според АИКБ обаче има резерви при актуализация на бюджета в посока ограничаване на административните разходи и разходите за сектор "сигурност".

За първи път българската икономика се намира в дефлация и то за първото полугодие, коментира Димитър Бранков от БСК. "Налице са всички сериозни причини, обосноваващи необходимостта от актуализация на бюджета", заяви той. От стопанската камара обаче настояват за повече реформи в ключовите сектори.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички