Борисов: Ще помагаме на всички с по-ниски заплати от българските


Борисов: Ще помагаме на всички с по-ниски заплати от българските
Снимка:

437

Ще помагаме на всички от Европейския съюз, които са в тежко положение. Но при едно условие - пенсиите и заплатите да станат по-ниски от нашите. Сега тези, които вие подпомагате, имат в пъти по-високи заплати и пенсии, отколкото в България. А това не е справедливо.

Това становище е заявил премиерът Бойко Борисов към участниците в срещата с ръководството на Източния комитет на германската икономика, която се проведе в Берлин.

Според премиера няма никаква логика недисциплинираните страни членки на ЕС да бъдат подпомагани от европейската икономика с намаляване процента на държавно съфинансиране, а в същото време страни като България да кофинансират с 20% средствата по европрограмите.

За да има България конкурентна икономика, всички тези критерии и антиикономически механизми е необходимо да се изчистят.

Страните трябва да се концентрират, да произвеждат, да работят на върха на възможностите си, ако искат да удържат на конкуренцията, допълни премиерът.

Данъците в България са едни от най-ниските в Европа. Нямаме абсолютно никакво намерение да ги увеличаваме, тъй като това е и ангажиментът, който сме поели пред българския народ. Правителството ни ще продължава да поддържа строга финансова дисциплина.

 

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80078
  • GBP
    1
    2.28624
  • JPY
    100
    1.15559
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички