Борисов: Трайков не помръдна нищо


Борисов: Трайков не помръдна нищо
Снимка:

546

Ако трябва да сравним енергетиката в предишното правителство и сега, разлика няма. По много теми в икономиката изостанахме много.

Така премиерът Бойко Борисов мотивира освобождаването на енергийния министър Трайчо Трайков в сутрешния блок на БНТ „Денят започва”.

Много неща започнахме да правим с Трайков, може би в най-тежкото министерство - енергетика, икономика, туризъм. Ново вече три години все още сме само започнали. 

Нищо не стана по-независимо - тепърва ще правим първи копки тази година по интерконекторни връзки. Темпото, с което работим, е такова, че за един мандат трябва да направим повече неща, отколкото другите са направили за два или три мандата.

Има капка, която прелива, каза Борисов и добави, че това е икономическият форум в Катар. 

Изключителна глупост. Не трябваше да има сутринта обявен такъв форум. Цял ден медиите в България се упражняваха върху нас. Като тръгвам за срещата с емира, гледам - Трайков се пече на плажа. Посещението беше брилянтно организирано в Катар от Външно министерство, каза Борисов, Ники Младенов се пече на бавен огън, как ще дойдат арабите в 10.00 часа на такъв форум, когато началникът им го няма, каза Борисов.

Борисов не скри раздразнението си от хипотезите, че Трайков е бил "инакомислещият" министър в правителството и главният противник на проекта за АЕЦ "Белене".

Казват Трайков бил против, Борисов бил за... Аз лично възложих на Трайков и Дянков да кажат на руснаците... Така или иначе сме платили повече от реактора. Да си го платим целия и да монтираме в седми блок на АЕЦ Козлодуй.

Окончателното решение за атомните централи ще бъде взето след обществено обсъждане.

Най-важното е да е диверсифициран проект... да не сме зависими от руснаците само.

Делян Добрев наследява Трайков

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще наследи на поста Трайчо Трайков, съобщи Борисов.

Познавам Делян Добрев като колега от парламента и действително има усещането, че това, което се случва през последните месеци, е благодарение на неговото участие в министерството, а не благодарение на ръководната ръка на министъра, който беше сменен, коментира избора на Борисов пред агенция Фокус депутатът от ПГ на Коалиция за България Петър Димитров и министър на икономиката и енергетиката в правителството на Тройната коалиция.

Нещата бяха очевидни. Още когато Делян Добрев отиде като заместник-министър в икономическото министерство, премиерът заяви, че нещата са драматични, че нищо не се случва, подчерта Димитров.

Днес става ясно кой застава на поста на Константинов

Премиерът обеща днес до обяд да назове и наследника на Стефан Константинов.

Според него оставката на здравния министър се е налагала заради непопулярността му.

Оказа се, че само аз съм му фен. Парламентарната група не иска да го чуе, здравната каса също, посочи премиерът.

Борисов смята, че Константинов е трябвало да договори отстъпките в цените на лекарствата не сега, а още преди година, вместо "да го излага него да обяснява".

Министрите се наемат, за да свършат дадена работа - сменяш, докато попаднеш на правилния човек, добави премиерът.

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички