Бъфет e доволен от икономическата политика на САЩ


Бъфет e доволен от икономическата политика на САЩ
Снимка:

5365

Американският милиардер Уорън Бъфет заяви в неделя, че икономиката на САЩ се движи в правилната посока.

Бъфет приветства паричната и данъчната политика, провеждана в края на времето на управлението на Джордж Буш и от администрацията на Барак Обама.

82-годишният Бъфет, наричан още "Оракулът от Омаха" - по името на родния си град - изрази оптимизъм и за устойчивостта на пазарите в САЩ, които отчетоха ръст при затварянето в петък с рекорден спад на безработицата до 7,5% през април и по-голям от очакваното брой на новите работни места.

"Акциите не изглеждат надценени и те със сигурност ми изглеждат по-привлекателни, отколкото инвестициите с фиксиран доход", каза той в интервю за телевизия Ей Би Си /ABC/.

Главният изпълнителен директор на холдинга Бъркшир Хатауей /Berkshire Hathaway/, който включва 76 компании, заяви, че икономиката постепенно се подобрява през последните четири години и ще отнеме време преди растежът да се ускори, съобщи БГНЕС.

Но, каза той, паричните и бюджетни стимули, приложени в края на управлението на Джордж Буш – младши и по времето на Барак Обама са правилните неща, които са направени за противопоставяне на икономическата криза от 2008 година.

"Няма нищо перфектно, но ние бяхме изправени пред огромни проблеми през 2008 г. и страната ни се справи сравнително добре", добави той.

"Възстановяването на икономиката е много по-бавно, отколкото на обществото му се иска, ситуацията е много по-трудна, отколкото бяхме виждали преди", продължи инвеститорът, съжалявайки за политическата конфронтация, все по партийно пристрастна, във Вашингтон. "Трудно е да се гледа какво се случва във Вашингтон", докато тонът на говорене "става все по-партиен", оплака се Бъфет, цитиран от АФП.

Уорън Бъфет се обяви и в подкрепа на имиграционната реформа, която ще даде възможност на чуждестранните студенти да станат гражданин на САЩ и отново подчерта, че САЩ биха спечелили много от структурните промени, които няма да поставят жените в различна икономическа позиция.

Освен главен изпълнителен директор, Бъфет е и най-голям акционер в инвестиционния конгломерат Бъркшир Хатауей. Считан е за най-великия инвеститор в историята на модерните финансови пазари.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички