България рекламира инвестиционните си предимства във Франция


България рекламира инвестиционните си предимства във Франция
Снимка:

595

Париж бе домакин на първото от серията международни събития, промотиращи инвестиционните възможности на България с цел привличане на преки чуждестранни инвестиции в страната.

Събитията се организират от Българската агенция за инвестиции, съвместно с водещата бизнес медия „Файненшъл таймс” и медийна агенция “Медиа Планинг Груп” - в обединение “Файненшъл Таймс – Медиа Планинг Груп”, с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика” 2007 – 2013.

На 29 ноември в парижкия хотел „Four Seasons George V” се събраха на едно място водещи представители от бизнеса и представители на български институции, както и утвърдени чужди компании, развиващи бизнес в България.

Фокус на дискусията бе обсъждане на някои ключови сектори за страната – „Информационни и комуникационни технологии”, „Транспортно оборудване и машиностроене” и „Аутсорсинг на бизнес процеси”, „Храни и земеделие”.

Представители на правителството представиха инвестиционните предимства на страната – стратегическо географско положение, стабилна политическа и икономическа обстановка, конкурентни предимства на данъчната политика.

Представители на компании, инвестирали и развиващи бизнес в България, представиха от първо лице условията за бизнес и развитие в страната. Участници в панелната дискусия бяха изпълнителният директор на “Данон” за България – Рено Шамонал, френският търговски представител в България – Филип Шатиньо, председателят на Френската търговска камара, Стефан Дьолайе, изпълнителният директор на “Виваком” – Бернар Москени и  Никола Треан – изпълнителен директор на компанията “Аурубис”.

Истината е, че движеща сила за бизнеса в България са хората, които правят така, че нещата да се случват. Моите надежди са, че България ще се превърне в хъб за френски инвестиции и са налице всички предпоставки за това”, сподели председателят на Френската търговска камара, Стефан Дьолайе.

Мнението му беше подкрепено и от Шамонал, изпълнителен директор на “Данон” за България, който сподели, че в действителност историята на България винаги е била изпълнена с предизвикателства и това кара хората да бъдат търсещи, активни и такива, които намират решения.

“Българската икономика е една истинска европейска икономика”, потвърди и френския търговски представител в България,  Шатиньо.

България притежава редица предимства като инвестиционна дестинация, но качествата на страната са относително слабо познати в чужбина. С цел да се увеличи ръста на преки чуждестранни инвестиции в страната, следва да се промотират и популяризират нейните предимства сред целевите аудитории – представители на бизнеса от трите ключови пазари Европа, Северна Америка и Азия. Серията от събития, организирани съвместно от БАИ и обединение „Файненшъл таймс – Медиа Планинг Груп”, ще бъдат посветени на атрактивните инвестиционните възможности на България и ще допринесат за осъществяване на директен контакт между представители на българските институции, частен сектор и потенциални инвеститори от цял свят.

Първият етап от събитията обхваща пазар Европа и включва три кръгли маси - в Париж (29 ноември), Мюнхен (4 декември) и Лондон (5 декември), и една конференция в Лондон (6 декември). Серията бизнес срещи продължава през 2013 г. с още шест кръгли маси и две конференции в Северна Америка (Ню Йорк, Чикаго и Сан Хосе) и Азия (Токио, Сеул и Хонг Конг).

Серията бизнес форуми се организират в рамките на проект “Популяризиране на предимствата за инвестиране в България”, с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Развитие на конкурентноспособността на българската икономика” 2007 – 2013 г. Бенефициент на проекта е Българската агенция за инвестиции.

 

 

 

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички