Дянков: До месец и половина митниците ще са в Русе


Дянков: До месец и половина митниците ще са в Русе
Снимка:

378

Не съм се отказал от преместването на Агенция "Митници" в Русе, но процесът се забави заради лятото, когато имаше и други задачи.

Това съобщи днес в Русе финансовият министър Симеон Дянков.

Дянков обясни, че близо 60 души от централата на АМ вече са пренасочени по териториалните дирекции, а в следващия месец - месец и половина ще има втора вълна.

Подобен процес върви и в централата на НАП.

Много е важно да има хора, които наистина са нужни в едно централно управление, а всички останали да минат по териториалните дирекции да работят като инспектори. След като свърши този процес, а това е въпрос на месец - месец и половина, след това започваме процеса и на преместване в Русе, заяви Дянков.

В момента се оглеждат четири държавни сгради за подходящо седалище на агенцията, а от следващата година в Русенския университет ще има магистратура по митническо управление заедно с продължаващо обучение на митнически инспектори.

Дянков обяви като част от процеса на децентрализация, че на 15 октомври ИАРА се мести в Бургас, предстои "Морска администрация" да се премести във Варна.

Министърът коментира и иска на Русия за 1 млрд. евро като неустойка за АЕЦ "Белене".

В никакъв случай няма да се плаща 1 млрд. за Русия. Искът е смешен, той ще падне в арбитража, просто се прави предполагам по някакви политически причини. Подобни искове между другото "Атомстройекспорт" в миналите няколко години е предявявал в две други държави. И двата иска са паднали, заяви Дянков.

 Министърът на финансите присъства на откриването на новата учебна година в Училището по европейски езици в Русе и направи символична първа копка, изливайки менче с вода, на многофункционална спортна зала към училището, предаде БГНЕС.

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички