Европа няма да плаща повече за Гърция


Европа няма да плаща повече за Гърция
Снимка:

388

Европа няма да плаща повече за Гърция, каза днес френският министър по европейските въпроси Жан Леонети, цитиран от Франс прес.

Страната води преговори от жизнено значение с частните си кредитори за отписването на 100 милиарда евро, за да избегне фалит, посочи той.

Европа няма да плаща повече, това е съвсем ясно, Франция го каза, Германия го каза и всички страни, които решиха да помогнат на Гърция, определиха правило и то не може да бъде пренебрегнато, заяви Леонети в ефира на частното радио Европа 1, посочва БТА.

Франция ще направи точно това, което каза в споразумението, постигнато заедно с всички европейски страни. Гърция не трябва да разчита на нищо друго, освен на солидарността, която бе засвидетелствана, и на преговорите, които се водят и които трябва да приключи с частните си кредитори, допълни френският министър.

Заплати, приватизации и суаповата сделка по дълга обсъжда от днес в Атина техническият екип на тройката инспектори от ЕС, Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международния валутен фонд (МВФ), които от средата на тази седмица са в гръцката столица, за да проверяват финансовото състояние на Гърция.

От заключенията им ще зависи отпускането на втория спасителен пакет за страната на стойност 130 млрд. евро, съобщават гръцките медии.

Експертите на трите институции прогнозират, че рецесията в Гърция тази година ще надхвърли 3,5 на сто от БВП на страната. Първоначалната оценка бе за рецесия от 2,9 на сто.

 

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички