Г-7 готови с декларация, ако британците гласуват против членството в ЕС


Г-7 готови с декларация, ако британците гласуват против членството в ЕС
Снимка: Getty Images/Guliver

2456

Лидерите на седемте най-големи икономики в света са подготвили изявление, веднага след обявяването на резултатите от референдума, съобщи Reuters. Днес повече от 46 млн. британци трябва да гласуват „за” или „против” оставането на Великобритания в Европейския съюз.

Г-7 ще демонстрира готовност за успокояване на пазарите, ако британците гласуват за излизане от Европейския съюз. Според агенцията световните лидери вероятно ще подчертаят, че „излишни и нередни валутни колебания са нежелани”. Подобно общо становище бе направено в пика на дълговата криза в Гърция преди четири години.

Междувременно британският Telegraph информира, че компаниите от лондонското сити, както е известен финансовият център в британската столица, са изпратили лист от изисквания към британските политици в случай на излизане от Великобритания. Част от исканията са за отворени граници и увеличаване на възможностите за търговия и услуги със страните извън Европейския съюз.

Лондонското сити, където са представени финансови компании от целия свят, ще бъде сериозно ударено от евентуално излизане на Великобритания, защото финансовите услуги попадат под много повече и под различни регулации от обикновените търговски споразумения. Много чужди компании, базирани в Лондон, сериозно обмислят преместване в континентална Европа.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички