Германия: Няма алтернатива на намаляването на дефицитите


Германия: Няма алтернатива на намаляването на дефицитите
Снимка:

467

С германската политика за намаляването на дефицита в бюджетите в името на оздравяване на икономиките на закъсалите страни са съгласни и другите европейски държави. Това заяви германският министър на финансите Волфганг Шойбле, цитиран от БГНЕС.

"Никой не трябва дори да си въобразява, че има алтернатива на намаляването на дефицитите", подчерта финансист №1 на Берлин. "И това не е германска позиция, тя е обща."

На всички срещи на МВФ Германия е притискана да намали натиска си по отношение на закъсалите страни-членки на еврозоната те да орежат разходите си в името на по-бързото си оздравяване на финансите им. Експерти на МВФ и други специалисти са на мнение, че за постигането на икономически ръст са необходими повече стимули. Германия държи на позицията, че оздравителните заеми и програмите за намаляване на дефицитите на страни като Гърция, Португалия и Ирландия са от изключително значение за възстановяване на икономиката в еврозоната.

Шойбле, също така, предупреди участниците във фоума, че очакванията за ръст в намиращия се в дълбока икономическа рецесия, са "нереалистични". Според него "Европа няма да е големият двигател на растежа " и предрече, че в дългосрочен план икономическият ръст на Европа ще е 1-1,5%, а не значително по-висок. Все пак Шойбле констатира, че има прогрес в преодоляването на кризата на доверие в еврото.

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички