Германия: Щатите не са готови да правят отстъпки по ТПТИ


Германия: Щатите не са готови да правят отстъпки по ТПТИ
Снимка: Getty Images / Guliver

5492

Германският земеделски министър предизвика нови съмнения около осъществяването на спорното споразумение за Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ / TTIP), след като заяви, че САЩ не са готови да направят „никакви сериозни отстъпки“ по него.

Министър Кристиян Шмид е поредният висшестоящ политик в Европа, който отправи критики към американския подход в преговорите, пише The Independent.

„Досега те дори не са направили какъвто и да е било сериозни отстъпки“, посочи Шмид пред германски медии. Той допълни още, че американските преговарящи са се объркали, ако си мислят, че „те могат да примамят германците с отстъпки в автомобилния сектор“.

По отношение на възможни отстъпки в един сектор за сметка на друг министърът посочи, че „ние няма да пожертваме нашите високи стандарти за безопасност на храните в замяна на одобрение на европейските автомобилни мигачи“.

По-рано миналата седмица френският президент Франсоа Оланд заяви, че Франция ще отхвърли споразумението за ТПТИ в сегашния му вид, тъй като Париж е против „нерегулираната свободна търговия“. От своя страна германският канцлер Ангела Меркел повтори правителствената линия в Берлин като заяви, че ще направи „всичко, за да завърши преговорите“ преди края на тази година.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички