Гърция има 5 дни да приключи преговорите по дълга


Гърция има 5 дни да приключи преговорите по дълга
Снимка:

391

Пет дни срок до края на седмицата са дали европейските лидери на Гърция, за да приключи преговорите и да подпише споразумения с кредиторите за отписване на част от дълга и за отпускане на обещания втори заем на страната за излизане от кризата, който е в размер на 130 млрд. евро, пише днес в. "Катимерини", цитиран от БТА.

На срещата на върха Гърция бе подложена на неистов натиск, а европейските лидери продължиха да искат от правителството в Атина да вземе още по-строги мерки за икономиии в замяна на отписването на част от гръцкия дълг и предоставянето на нов заем на страната, допълва изданието.

"Под заглавие Меркел си играе с огъня" в. "Димократия" отбелязва, че германският канцлер е използвала заплахата за назначаване на европейски комисар, който да контролира изпълнението на гръцкия бюджет (идеята била на германския финансов министър Волфганг Шойбле), "за да наложи нови жестоки рестрикции, които да довършат Гърция".

В. "Ники" твърди, че Гърция има "скрит дълг" от 100 млрд. евро, като подчертава, че проблем на страната е не само огромният й държавен дълг, липсата на реформи и инвестиции, но и фактът, че Европейската централна банка има претенции към гръцката централна банка за тази сума.

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички