Гърция: Не ни поставяйте ултиматуми


Гърция: Не ни поставяйте ултиматуми
Снимка: Getty Images/Guliver

1437

Гърция няма да приеме ултиматум на преговорите с ЕС за бъдещето на реформите и финансовата помощ, заяви правителствен източник.

"Гръцкото правителство няма да приема ултиматуми. То е решено да зачита историята на демокрацията в Европа", заяви източникът преди финансовите министри от ЕС да се срещнат, за да обсъдят кризата в Гърция. Все пак, Aтина е твърдо решена да намери решение, което да е от полза и за двете страни. Източникът допълни, че такова споразумение е напълно възможно.

Гръцките акции се понижиха с повече от 2.7% във вторник по обяд.

Преговорите между финансовите министри от еврозоната в понеделник се провалиха, без да бъде постигнато споразумение за гръцкия дълг, след като Атина отказа удължаване на спасителния план. Ръководителят на еврогрупата Йерун Дайселбум заяви, че страната има срок до края на седмицата да подаде молба, тъй като спасителният заем от 240 млрд. евро изтича в края на месеца. Източникът от гръцкото правителство заяви, че Дайселблум е представил работен документ, който Атина не могла да приеме. В него имало призиви за продължаване на приватизацията, трудовите и пенсионните реформи.

Ние няма да поискаме продължаване на плана за европейска помощ, увери в Twitter гръцкият министър на отбраната и лидер на националистическата партия "Независими гърци" Панос Каменос, която е член на правителствената коалиция.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички