Гърция не планира напускане на еврозоната


Гърция не планира напускане на еврозоната
Снимка:

1198

Гърция не планира да напусне еврозоната. Дори намираме подобни твърдения за вредни. Това заяви финансовият министър на южната ни съседка Янис Варуфакис на пресконференция вчера вечерта, предадоха световните агенции. 

"Не е вярно, че съм твърдял подобно нещо в интервю за "Кориере де ла сера". Миналата седмица ми зададоха такъв въпрос във Венеция. Говорих 40 минути на тази тема. Казах, че не планираме провеждането на референдум в Гърция за излизане от еврозоната. "Интервюиращият ме попита: "Какво ще стане, ако Еврогрупата не приеме нито едно от вашите предложения?" На което отговорих: "Ако това се случи, ще се проведат или нови избори, или референдум". А след това вестникът написа, че финансовият министър на Гърция планира референдум за излизане на страната от еврозоната", каза Варуфакис.

Според него думите му са били неправилно изтълкувани. "Иначе съм доволен от приключилото заседания на Еврогрупата, с което се открива път за реализирането на решенията от 20 февруари и постигането на временно съглашение между ЕС и Гърция, а после, през юни, на окончателно такова", допълни министърът.

"Предоставения на нашето правителство списък от 7 реформи, които трябва да бъдат проведени, не е окончателен", отбеляза Варуфакис, който коментира и изявлението на президента на Еврогрупата Йерун Дейселблум, че Гърция не трябва да губи време. "Не губим време. Работим, планираме, полагаме основите, в ход са необходими процедури".

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички