Гърция постигна голям успех с кредиторите


Гърция постигна голям успех с кредиторите
Снимка:

539

 Гърция си осигури широко одобрение на предложението си към частните кредитори за размяна на ценни книжа по нейния дълг и надмина собствените си най-оптимистични очаквания.

Това заяви тази нощ високопоставен правителствен източник в Атина, след като изтече крайният срок по сделката, необходима за избягване на гръцкия дефолт, предаде Ройтерс.

Според пожелалия анонимност източник час преди изтичането на срока (20,00 часа по Гринуич) 95 на сто от офертите вече са били приети и са продължавали да пристигат отговори.

Доброволното участие на частните държатели на гръцки облигации по схемата за отписване на гръцкия дълг е достигнало 85,8 на сто, съобщи гръцкото министерство на финансите.

Ако бъдат активирани клаузите за колективно действие, а това ще се реши на телеконференцията на финансовите министри от еврозоната (Еврогрупата) днес в 15 ч. (българско време), процентът на участие ще възлезе на 95,7 на сто.

По-специално офертите за облигациите, които са под въздействието на гръцкото право, чийто размер е около 177 млрд. евро, са достигнали 152 млрд. евро.

Това е исторически момент за много успешната размяна на облигациите.

Тя позволява да пристъпим към стабилизиране на гръцката икономика и към постигане на растеж, заяви правителственият говорител Панделис Капсис пред местния телевизионен канал Мега.

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80029
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.15144
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички