Гърците възобновиха протестите


Гърците възобновиха протестите
Снимка:

5756

Повече от 12 000 демонстранти протестираха в събота срещу новите икономически мерки, подготвени от гръцкото правителство за получаването на поредния транш от международната помощ.

Докато финансовите инспектори на международните кредитори на Гърция проверяваха счетоводните книги на държавата, четири отделни марша се състояха в северния град Солун, предаде АФП.

Основните профсъюзи, опозиционни партии, включително радикалната партия „Сириза” и активисти на комунистите се включиха в протестите.

Според полицията, броят на участвалите в протестите е над 12 000 души, което е значително по-малко от 25-те хиляди участници в миналогодишния марш.

Посланието на протестиращите бе, че страната не може да поеме повече икономически съкращения, налагани от правителството в замяна на международната помощ от ЕС и МВФ.

По-рано в събота гръцкия премиер Андонис Самарас настоя, че неговият приоритет е да убеди кредиторите да отпуснат следващия заем, в размер на 31.5 млрд. евро.

Откривайки международен панаир в Солун той каза, че коалиционното правителство е решено да изпълни задълженията си, въпреки растящото обществено недоволство.

Редактор: Мая Боева

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички