Гърците завладяха Сандански


Гърците завладяха Сандански
Снимка:

1194

Кризата в Гърция доведе до разцвет на българския град Сандански.

Все повече собственици на дребен и среден бизнес от Гърция търсят възможности в пограничния град. Мнозина се установяват трайно, като купуват или наемат имоти. В подем е и търговията.

В района на Сандански има доста разнороден бизнес с гръцки собственици, а наетите от тях магазини разчитат изцяло на търговията с други гърци, обясни за радио Фокус Пирин брокерът Марияна Ангелиева.

Интересът на гърците продължава и през 2012 г. - местните брокери отчитат сериозно раздвижването на пазара на имоти в първите два месеца на годината.

На пазара на наеми най-голямо е търсенето на имоти с търговска или производствена цел, не толкова на жилища.

Именно гърците проявяват най-голям интерес към наемането на магазини за продажба. Търсят се и обекти, подходящи за заведение.

Изискване за помещенията за продажба и заведения е да са на главната улица в Сандански, където обаче почти няма предлагане. Има клиенти, които имат желание да отварят заведение за бързо хранене, дюнер, сладкарница.

Напоследък има усилено търсене има на помещения, подходящи за производство на дървен материал, за разбичване и продажба на дърва за огрев в Гърция, коментира Ангелиева.

Добрият климат и екология, разумните цени и спокойствие привличат чужденците в Сандански. Освен от страна на южните ни съседи, брокерите отчитат засилен интерес и от руснаци.

Търговията в града също се радва на подем. Миналата седмица Би Би Си писа, че гърците редовно идват на пазар в България, притиснати от намалените си доходи и високите цени в родината.

 

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81448
  • GBP
    1
    2.27277
  • JPY
    100
    1.16509
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички