Хамънд даде на британската икономика оценка 8 от 10


Хамънд даде на британската икономика оценка 8 от 10
Снимка: Getty Images

2217

Британският финансов министър Филип Хамънд заяви, че икономическото представяне на страната има оценка „8 от 10“, сочейки ниските равнища на безработицата и силния икономически ръст. Той добави, че икономиката ще се сблъска с дългосрочни предизвикателства, предаде Reuters.

„Според данните от първата половина на годината икономиката ни работи с оценка 8 от 10 с високи равнища на заетост, силен растеж и здрави основи“, заяви Хамънд.

„Разбира се, пред нас стоят дългосрочни предизвикателства. Ние все още имаме ниска продуктивност в сравнение с нашите конкуренти и ние имаме дефицит. Трябва да се насочим към тези въпроси“, добави той.

Хамънд също така заяви, че страната излиза от ЕС по време на глобална икономическа несигурност. Според него икономиката ще се сблъска със сътресения, докато правителството преговаря условията по Brexit.

„Ще трябва да очакваме сътресения, докато преминаваме през преговорния процес и ще има период от няколко години, в които бизнесът ще бъде несигурен за окончателното състояние на отношенията ни с ЕС и по време на този период ще трябва да подкрепяме икономиката“, заяви Хамънд.

Той добави, че иска да види споразумение за Brexit, според което да има максимален достъп за британските компании в единния пазар на ЕС , като същевременно правителство ще трябва да контролира границите на страната.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички