И британците трудно плащат сметки


И британците трудно плащат сметки
Снимка:

733

Близо половината от британските домакинства изпитват затруднение да си плащат сметките в края на месеца, предаде БГНЕС.

Около 52% от анкетираните 5000 души заявили, че имат затруднения да свържат двата края, показва доклад на Money Advice Service, агенция за финансови консултации, създадена от правителството. При подобно изследване през 2006 г. 35% от анкетираните са признали, че имат проблеми с плащането на сметките.

С икономическата криза хората вече са по-разтревожени от необходимостта "да изкарат до следващия ден, отколкото да спестяват пари", показва изследването. 21% от анкетираните заявили, че предпочитат чек от 200 паунда, платени веднага, пред чек от 400 паунда след четири месеца. На 42% от участниците в допитването се налагало да обмислят дали ще трябва да се справят с непредвиден разход от 300 паунда (343 евро).

"Признаваме, че времената все още са тежки за семействата, но британската икономика е на път да оздравее", коментира говорител на министерството на финансите. Money Advice Service установява значителни пропуски в управлението на бюджета, които само влошават икономическото положение на домакинствата.

Около 16% от анкетираните не можели да изчислят салдото по банково извлечение, а над 35% не разбирали последиците от инфлацията върху спестяванията им. "Теоретично управлението на парите е просто - харчете по-малко, отколкото печелите и се гответе за бъдещето. Но когато това се прилага в реалния свят, се появяват трудности", обобщава Каролин Рукс, директорка на Money Advice Service.

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички