Иван Соколов: Българският бизнес трябва да е по-смел


Иван Соколов: Българският бизнес трябва да е по-смел
Снимка:

768

На българските предприемачи им липсва смелост - решават се да представят продуктите си по изложения и панаири, едва след като се уверят, че няма да имат конкуренция в определения бранш.

Такива впечатления за философията на родните компании сподели Иван Соколов, директор на Международния панаир – Пловдив, пред агенция Фокус.

Не това е подходът на чуждестранния бизнес.

Чуждестранни компании ежегодно представят продуктите си по време на изложения в страната ни, защото тук виждат добри условия за развитие, коментира Соколов.

Чуждестранният бизнес се интересува от конкуренцията, той я проучва и участва в нея, като основната му цел е да завземе пазара, отбеляза директорът на панаира.

По думите му той е привлечени и от това, че България развива технологии в различните производства и отрасли, като по-този начин се създава конкурентна среда. 

Задачата на Международния панаир Пловдив като домакин на подобни изложби е да създаде максимално добри условия както за по-смелите, така и за по-несигурните компании, обобщи Соколов.

Като извод за икономиката у нас към момента Иван Соколов посочи, че бизнесът в България все още продължава да изпитва трудности от кризата, което се изразява в много тежести и силен административен натиск над фирмите.

Бизнесът е най-гъвката част от едно общество, която се приспособява към всички икономически условия и трудности, отбеляза директорът на Международен панаир – Пловдив. По неговите думи бизнесът никога не позволява отрицателните въздействия да са повече от положителните и дори да има такива периоди, той намира своя път, или ако не успее, просто търси нов.

 

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички