Камерън поведе нова битка с Европа


Камерън поведе нова битка с Европа
Снимка:

368

 Британският премиер Дейвид Камерън отново атакува намесата на Европа в работата на националните правителства, като разкритикува Европейския съд по правата на човека и настоя, че ролята му трябва да бъде ограничена, предаде Асошиейтед прес.

Давайки израз на дълбокия си евроскептицизъм, Камерън взе на прицел базирания във Франция съд и предупреди съдиите, че надвишават правомощията си, когато многократно отхвърлят решения на националните власти.

"Съдът не бива да подкопава собствената си репутация, като отхвърля национални решения, когато това не е нужно", каза Камерън в реч пред Съвета на Европа.

"За доброто на 800-те милиона души, на които съдът служи, ние трябва да го реформираме, за да може той да отговаря на истинската си цел", добави премиерът, цитиран от БТА.

Камерън посочи, че направо му е прилошало, когато европейски съдии наредили на Великобритания да даде на затворниците право да гласуват, каза също, че е против опитите на съда да попречи на страната да депортира заподозрени терористи в страни, където човешките права се нарушават.

Британският премиер още веднъж заяви, че е против въвеждането на данък върху финансовите трансакции. Камерън упрекна съда, че не се е произнесъл по близо 150 000 случая, основно защото съдиите се занимават прекалено много с незначителни подробности, свързани с решения на национални съдилища.

Великобритания има близо 3650 нерешени дела, а Русия близо 41 000. Съдът трябва да се занимава с най-сериозните нарушения на човешките права, а не да затъва в безкрайни процеси, подчерта Камерън. 

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички