Китай обвини Тръмп в лъжа


Китай обвини Тръмп в лъжа
Снимка: iStock/Guliver

2288

Говорителят на китайското министерство на външните работи Гън Шуан обвини Съединените щати в лъжа, след като президентът Доналд Тръмп заяви, че високите вносни мита предизвикват опустошителен ефект върху най-голямата азиатска икономика. Това предаде националното радио.

"Американската страна заяви такива лъжи не само веднъж или два пъти. Всеки път Китай ги разкрива навреме, но САЩ изглеждат много упорити, дори обсебени и продължават да повтаря тези лъжи", посочи Гън Шуан.

"Бих искал да предупредя американската страна да не надценява собствените си способности да произвежда слухове, нито да подценяват преценката на другите. Истинската същност не идва от повтарящи се лъжи и заблуди", допълни говорителят на китайското външно министерство.

Междувременно китайското държавно радио цитира министерски говорител, според който Китай ще създаде списък с "ненадеждни субекти", включващ чуждестранни фирми, които намаляват доставките си за Китай, причинявайки по този начин вреда на интересите на местните компании.

Идеята за такъв "черен списък" изглежда като пряк отговор на решението на САЩ да поставят в подобен списък Huawei и други китайски фирми.

Тези последни изказвания и информации, идващи от Пекин, е малко вероятно да доведат до отслабване на ескалиращото търговско напрежение между САЩ и Китай.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички