Кредиторите на Гърция подготвят собствени предложения за реформи


Кредиторите на Гърция подготвят собствени предложения за реформи
Снимка: Getty Images/Guliver

1256

Представители на гръцките кредитори подготвят свое собствено предложение за реформи, независимо от тези, който Атина представи вчера.

Очаква се предложението да бъде предадено на Гърция до края на днешния ден, като целта му е да помогне за постигането на споразумение и отключването на нови средства за страната, съобщава местното издание "Катимерини".

Според източници от Брюксел реформите на Атина са неясни и недостатъчни, за да се постави основа на окончателно споразумение.

Въпреки това по-рано вчера премиерът Алексис Ципрас заяви, че страната е направила достатъчно компромиси. "Ние предоставихме реалистичен план за договор", каза той като допълни, че сега топката е в ръцете на европейските политици. В отговор президентът на еврогрупата Йерун Дейселблум заяви, че напредъкът на страната не е достатъчен и "Гърция трябва да осъзнае, че са необходими драстични мерки".

Според източниците на вестника черновата с предложенията за реформи на Брюксел се подготвя от понеделник насам и вече е била обсъдена по време на срещата между германския канцлер Ангела Меркел, френския президент Франсоа Оланд и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Берлин. На нея са присъствали и президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги и на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички